Nasi goreng husman + veg
NASI GORENG husman + veg
|
|
8 personer |
20 pers |
|
|
|
|
Ris långkornigt, parboiled (Helst Änglamark) |
0,5 dl/pers |
4 dl |
10 dl |
|
|
|
|
Alla |
|
|
|
Stora purjolökar i strimlor |
|
2-4 st |
6-10 st |
Palsternacka i små kuber |
|
3 hg |
1 kg |
Vitkål finstrimlad |
|
Ca 6 hg |
Ca 2 kg |
Lök |
|
1-2 st |
3-5 st |
Paprika |
|
1 st |
2-3 st |
Ärter |
|
1-2 dl |
3-4 dl |
Currypulver |
|
½ tsk |
1-2 tsk |
Salt joderat |
|
½ tsk |
1 tsk |
Matolja |
|
1 dl |
2 dl |
|
|
|
|
Husman |
|
|
|
Kyckling (färsk el grillad) |
25 g/pers |
|
5 hg |
Räkor skalade |
10 g/pers |
|
2 hg |
|
|
|
|
Vegetariskt |
|
|
|
Sockerärter frysta |
|
1 paket |
|
Små majskolvar fryste el burk |
|
1 pkt/burk |
|
Ananas i sin egen juice |
|
1 burk |
|
Haloumi |
|
2 pkt |
|
Tofu marinerad |
|
1 pkt |
|
|
|
|
|
Tillbehör |
|
|
|
Jordnötter |
5 hg/40 pers |
|
|
Peppar |
|
|
|
Sambal oelek eller badjak |
|
|
|
Soja |
|
|
|
|
|
|
|
Sås till alla |
0,4 dl/pers |
|
|
Majonnäs |
|
1,5 dl |
2-3 dl |
Créme fraîche |
|
1,5 dl |
2-3 dl |
Currypulver |
|
|
|
Vitlök |
|
|
|
Kokosflingor |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1. Färska kycklingar steks i stora ugnen dagen innan.
Stekta kycklingar rensas från ben.
2. Det förpreparerade (parboiled) riset kokas utan blötläggning med max dubbel mängd vatten och salt i långpanna, ca 10 portioner per panna. Använd ånga. Det bör ta ca 30 minuter. Se anvisning.
3. Ansa och skär alla gemensamma grönsaker, fördela i olika byttor.
Dito med vegetarianernas grönsaker.
4. Fräs grönsakerna (ej ärtorna) i omgångar i olja på stekbordet. Pudra över curry och rör om. Lägg tillbaka i byttorna allteftersom.
5. Fördela de gemensamma grönsakerna lika över alla plåtarna.
Fördela vegetarianernas grönsaker över en plåt.
Fördela kycklingbitar och räkor över övriga plåtar.
Rör om i alla plåtarna (separat sked till vegplåten).
6. Blanda ihop ingredienserna till såsen, sätt den kallt.
7. Gör i ordning tillbehören.
8. Värm på nasi goreng-plåtarna ca 15 min före servering.
9. Stek haloumi och tofu försiktigt. Lägg på separat fat.
10. Sätt fram nasi goreng och tillbehören. Maten är serverad!