Nasi goreng husman och veg

29.09.2013 22:55

NASI GORENG husman + veg

 

 

 

8 personer

20 pers

 

 

 

 

Ris långkornigt, parboiled (Helst Änglamark)

0,5 dl/pers

4 dl

10 dl

 

 

 

 

Alla

 

 

 

Stora purjolökar i strimlor

 

2-4 st

6-10 st

Palsternacka i små kuber

 

3 hg

1 kg

Vitkål finstrimlad

 

Ca 6 hg

Ca 2 kg

Lök

 

1-2 st

3-5 st

Paprika

 

1 st

2-3 st

Ärter

 

1-2 dl

3-4 dl

Currypulver

 

½ tsk

1-2 tsk

Salt joderat

 

½ tsk

1 tsk

Matolja

 

1 dl

2 dl

 

 

 

 

Husman

 

 

 

Kyckling (färsk el grillad)

25 g/pers

 

5 hg

Räkor skalade

10 g/pers

 

2 hg

 

 

 

 

Vegetariskt

 

 

 

Sockerärter frysta

 

1 paket

 

Små majskolvar fryste el burk

 

1 pkt/burk

 

Ananas i sin egen juice

 

1 burk

 

Haloumi

 

2 pkt

 

Tofu marinerad

 

1 pkt

 

 

 

 

 

Tillbehör

 

 

 

Jordnötter

5 hg/40 pers

 

 

Peppar

 

 

 

Sambal oelek eller badjak

 

 

 

Soja

 

 

 

 

 

 

 

Sås till alla

0,4 dl/pers

 

 

Majonnäs

 

1,5 dl

2-3 dl

Créme fraîche

 

1,5 dl

2-3 dl

Currypulver

 

 

 

Vitlök

 

 

 

Kokosflingor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Färska kycklingar steks i stora ugnen dagen innan.

Stekta kycklingar rensas från ben.

 

2. Det förpreparerade (parboiled) riset kokas utan blötläggning med max dubbel mängd vatten och salt i långpanna, ca 10 portioner per panna. Använd ånga. Det bör ta ca 30 minuter. Se anvisning.

 

3. Ansa och skär alla gemensamma grönsaker, fördela i olika byttor.

Dito med vegetarianernas grönsaker.

 

4. Fräs grönsakerna (ej ärtorna) i omgångar i olja på stekbordet. Pudra över curry och rör om. Lägg tillbaka i byttorna allteftersom.

 

5. Fördela de gemensamma grönsakerna lika över alla plåtarna.

Fördela vegetarianernas grönsaker över en plåt.

Fördela kycklingbitar och räkor över övriga plåtar.

Rör om i alla plåtarna (separat sked till vegplåten).

 

6. Blanda ihop ingredienserna till såsen, sätt den kallt.

 

7. Gör i ordning tillbehören.

 

8. Värm på nasi goreng-plåtarna ca 15 min före servering.

 

9. Stek haloumi och tofu försiktigt. Lägg på separat fat.

 

10. Sätt fram nasi goreng och tillbehören. Maten är serverad!